Eigenzinnig, creatief en uitdagend

Welkom op de homepage van het Arte College in Almere-Poort.
 

Het Arte College is een middelbare school voor leerlingen die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen. We bieden onderwijs aan op de niveaus vwo, havo, theoretische, gemengde en en kaderberoepsgerichte leerweg. Lees hier verder.

 


Nieuws

Kaylee in de finale van The Voice Kids!

Kaylee uit 4TL heeft afgelopen vrijdag na een zeer spannende sing-off de finale van The Voice Kids gehaald. Ze doet voor de tweede keer mee aan het programma en staat nu voor twee zeer belangrijke momenten in haar leven: zingen in de finale van een van de populairste talentenshows én examen doen!

Maar liefst 16 talentvolle jongens en meisjes zetten hun beste beentje voor in de hoop hun coach te overtuigen met hem of haar naar de finale te gaan. 
Kaylee wordt gecoacht door Douwe Bob. Na haar performance was hij al zeer complimenteus: “Je bent zo steady, ik zou je zo meenemen op tour, en dat ga ik doen ook!”
Uiteindelijk koos hij ook voor Kaylee, omdat voor hem het beste voelde.

Over een week weten we of Kaylee zichzelf winnaar van dit seizoen van The Voice Kids mag noemen. Allemaal meestemmen!

De finale wordt vrijdag 20 april uitgezonden op RTL 4, vanaf 20.30 uur.


Muziekexamen vmbo

Op 27 maart deden 14 leerlingen uit 4 vmbo-TL hun praktische examen muziek. Zij speelden voor een geïnteresseerd en enthousiast publiek bestaande en eigen geschreven werken. De externe beoordelaars becijferden de prestaties als ruim voldoende en hadden veel lof voor het niveau waarop deze leerlingen hun examenvak uitoefenden.


Meeloopdag 3HV op Windesheim


Onze leerlingen krijgen les op MBO Almere

Ze krijgen ICT-praktijkles die op het Arte niet aangeboden kan worden. Bovendien wordt de overgang van Voortgezet Onderwijs naar MBO makkelijker gemaakt!

 

 


Arteweek 1-In the spotlight

In Arteweek 1 lopen de leerlingen van klas 4 havo/vwo een beroepsoriënterende stage. Leerzaam en leuk! Lees hier het verhaal van Jens.


 

Promo Arte College

Milan Versterre maakte voor zijn stage in havo 4 deze geweldige promo!

Agenda