Eigenzinnig, creatief en uitdagend

Welkom op de homepage van het Arte College in Almere-Poort.
 

Het Arte College is een middelbare school voor leerlingen die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen. We bieden onderwijs aan op de niveaus vwo, havo, theoretische, gemengde en en kaderberoepsgerichte leerweg. Lees hier verder.

 


Nieuws

Geslaagd!!

Wil je weten wie er allemaal geslaagd zijn op het Arte College?

Lees dan verder!


Uitslag examens woensdag 13 juni

Aanstaande woensdag zal de uitslag van de examens bekend zijn. We stellen de uitslag in de ochtend vast en vergaderen daar aan het begin van de middag over. Vervolgens zullen de mentoren/coaches hun leerlingen op de hoogte brengen van de uitslag. Dat gaat volgens het onderstaande schema. Vervolgens nodigen we de leerlingen uit om afhankelijk van het resultaat op school te komen. Zie ook hieronder.

Succes met afwachten in spanning!

Vanaf 14.00 uur : Mentoren/coaches vmbo  bellen hun leerlingen.

Vanaf 15.00 uur: Coaches havo/vwo bellen hun leerlingen.

15.00 uur: De gezakte leerlingen uit het vmbo komen op school voor hun cijferlijst en evt. afspraken over herkansingen (leerplein 2/3).

16.00 uur: De gezakte leerlingen uit het havo/vwo komen op school voor hun cijferlijst en evt. afspraken over herkansingen (leerplein 2/3).

17.00 uur: De geslaagde leerlingen komen op school voor hun cijferlijst een een felicitatie (leerplein 1)!


Quint wint!

Zondag 15 april werd in Corrosia de voorronde van Kunstbende Flevoland gehouden. Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie cultuurmakers. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar worden door middel van een talentontwikkelingsprogramma gestimuleerd hun creatieve krachten te ontwikkelen en te presenteren.

In deze regionale voorronde waren zo’n 50 acts te bewonderen in verschillende disciplines. De juryleden verkozen Quint (5havo) in de categorie Film tot winnaar! 

De (uiteindelijk) zeven finalisten wonnen de felbegeerde Spotlight en krijgen in aanloop naar de finale o.a. een weekend vol inspirerende masterclasses en een coaching traject op maat. Onder begeleiding van een professionele coach leren de finalisten hun presentaties aan te scherpen en worden ze klaargestoomd voor de landelijke finale op zaterdag 30 juni 2018 in de Westergasfabriek, Amsterdam.


De eindexamens zijn begonnen!

 

 


Kaylee in de finale van The Voice Kids!

Kaylee uit 4TL heeft afgelopen vrijdag na een zeer spannende sing-off de finale van The Voice Kids gehaald. Ze doet voor de tweede keer mee aan het programma en staat nu voor twee zeer belangrijke momenten in haar leven: zingen in de finale van een van de populairste talentenshows én examen doen!

Maar liefst 16 talentvolle jongens en meisjes zetten hun beste beentje voor in de hoop hun coach te overtuigen met hem of haar naar de finale te gaan. 
Kaylee wordt gecoacht door Douwe Bob. Na haar performance was hij al zeer complimenteus: “Je bent zo steady, ik zou je zo meenemen op tour, en dat ga ik doen ook!”
Uiteindelijk koos hij ook voor Kaylee, omdat voor hem het beste voelde.

Over een week weten we of Kaylee zichzelf winnaar van dit seizoen van The Voice Kids mag noemen. Allemaal meestemmen!

De finale wordt vrijdag 20 april uitgezonden op RTL 4, vanaf 20.30 uur.


 

Promo Arte College

Milan Versterre maakte voor zijn stage in havo 4 deze geweldige promo!

Binnenkort

Agenda