Nieuws

Meeloop-middagen

Heb je altijd willen weten hoe het is om leerpleinonderwijs te krijgen?


Dat kun je bij ons te weten komen! In januari en februari organiseren wij meeloop-middagen waarop leerlingen die geïnteresseerd zijn in het Arte College, de school in bedrijf zien. Deze meeloop-middagen zijn bedoeld voor leerlingen die op dit moment in.

Open Dag 17 januari 2018

Tijdens de open middag/avond op 17 januari 2018 bent u van 17:00 tot 20:00 uur welkom om het Arte College te bezoeken. Toekomstige leerlingen en hun ouders kunnen zelf langs alle leerdomeinen en vakken rondwandelen of onder leiding van een gids de school bekijken. Het team en leerlingen uit alle leerjaren zijn aanwezig om van alles te laten zien en vanzelfsprekend kunt u aan hen vragen stellen. Bij de schoolleiding kunt u terecht voor specifieke informatie over het havo en atheneum of het vmbo en natuurlijk ook met alle andere vragen. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

We hopen u te mogen begroeten!

Arteweek 1-In the spotlight

In Arteweek 1 lopen de leerlingen van klas 4 havo/vwo een beroepsoriënterende stage. Leerzaam en leuk! Lees hier het verhaal van Jens.

Arteweek 1

Dagelijkse foto-updates over Arteweek 1 vindt u op de Facebookpagina van het Arte College!

Stage bij AvroTros
In het weekend van 9 en 10 september liepen de leerlingen van leerjaar 4 beroepsgericht stage bij de openstudiodagen van de avro/tros. 
Na een briefing en een rondleiding bij EenVandaag, gingen de leerlingen aan de slag bij de verschillende stands. Kijk voor meer foto's in het fotoboek!

Arte bij KIDD+

Voordat we de zomer ingingen bezochten we met 95 leerlingen KIDD+. Dit is de variant voor het vmbo van het programma Kunst is Dichterbij Dan je Denkt. Een week lang werkten onze leerlingen op locatie bij KAF, poppodium de Meester en BonteHond. Ze leerden alle facetten van de Almeerse culturele sector kennen; voor én achter de schermen. De KIDD+ Arte Week werd afgesloten met een eindpresentatie in de Middenzaal van KAF. Bekijk de video voor een impressie.

We zijn weer begonnen!

 

Vanaf 7 september draait het normale rooster. Informatie over roosterwijzigingen is te vinden via de button ROOSTERS INZIEN in het linkermenu.

Arteweek 3

Het schooljaar is geweldig afgesloten met Arteweek 3. Naast het fotoboek Arteweek 3 onder het tabblad foto's, vind je hier de brochure die over de Arteweek is gemaakt. Veel plezier!

Armoededebat met leerlingen uit 3hv

Afgelopen donderdag sloten de leerlingen uit 3hv een project over Armoede in Almere af met een heus debat in de raadszaal van het Almeerse stadhuis. In aanwezigheid van wethouder Frroukje de Jonge en raadslid Jerzy Soetekouw, werden presentaties gegegeven en werd tot slot fel gedebatteerd. Foto's vindt u onder het tabblad Fotoboeken, en Almere Deze Week schreef een verslag op de website en maakte een filmpje!

Artanen in de spotlights

Op woensdagavond 14 juni 2017 zendt de EO het prgramma Jij&ik voor War Child uit. Tijdens deze avond krijgen ouders en kinderen (7 t/m 16 jaar) de kans om voor 1 keer al zingend te stralen op een groot podium. Met 'Jij&Ik' wordt getoond hoe belangrijk de band tussen ouders en kinderen is. In oorlog zijn kinderen vaak verward en bang. Juist dan hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig. Het liefst van hun ouders. Samen muziek maken en zingen verbindt. 

De deelnemers zijn de afgelopen tijd geselecteerd uit een groot aantal inzendingen. Een van de winnende koppels bestaat uit Teun uit HV3A en zijn vader! Hier zie je op welke manier Marco Borsato hen verrastte op het Arte College! Bij lees meer zie je het liedje waarmee ze uitgekozen zijn.                          

                                                      

Artanen in de spotlights

Jahmil uit K3A maakt furore als rapper Leafs. Bekijk hieronder de video van het nummer Alright van zijn EP Feals!

Open Podium zeer geslaagd!

Op woensdag 29 maart traden weer veel Arte-talenten op op het Open Podium. Het was een zeer geslaagde avond waar zowel artiesten, publiek als organisatie met een tevreden gevoel op terugkijken. Enkele foto's vind je in het fotoboek.

 

Battle of the schoolbands

Op 7 april vindt weer The Battle of the Schoolbands plaats. Traditiegetrouw speelt er op die avond ook weer een band met leerlingen van het Arte College mee. Klik hier voor de flyer met alle informatie!

Aanmeldingen schooljaar 2017-2018

In ons inschrijvingsbeleid hebben wij opgenomen om op 1 maart melding te maken op onze website van het aantal aanmeldingen in verband met een eventuele loting op het vmbo. We zijn blij te kunnen mededelen dat het aantal aanmeldingen zodanig is dat we ons gewenste aantal klassen kunnen vullen zonder dat we daarvoor hoeven te loten. In de komende periode zullen we alle aanmeldingen beoordelen en eind maart zullen we alle aangemelde leelringen gaan berichten over een eventuele inschrijving.

Meesterproeven in de Arteweek

       4KBL

Atheneum op het Arte College

Het Arte College staat bekend om het kunst- en cultuurprofiel. Op onze Open Dagen krijgen we van ouders vaak de vraag op welke manier wij vwo-leerlingen bedienen binnen het profiel. Om recht te doen aan de wensen van vwo-leerlingen hebben we als school onderzocht welke mogelijkheden we hiertoe hebben.
Het resultaat van dit onderzoek is dat wij per schooljaar 2017-2018 zullen starten met een atheneum

Restaurant voor één dag

Op 26 november 2016 organiseerde de Lions Club Almere een benefietdiner onder de noemer: Restaurant voor één dag. De Lions Club zocht voor de organisatie van het diner de samenwerking met onze school, het Arte College. Onze leerlingen uit 4KBL en enkele uit 3HV verzorgden in samenwerking met leden van de Lions Club de gehele avond: er werd een geweldig 6 gangendiner gekookt, leerlingen serveerden en verzorgden de aankleding en de muziek. Dit diner werd gehouden op de 28e verdieping van het WTC in Almere. Na afloop sprak de burgemeester Weerwind van Almere de leerlingen toe.

Sinterklaas op het Arte College

Vandaag vierden we Sinterklaas op het Arte College. De SInt kwam zelf ook nog langs bij de examenklassen. De andere klassen organiseerden zelf hun activiteit op het leerplein: sommige klassen vierden het met surprises en gedichten, andere klassen deden het Sinterklaasspel. Weer andere klassen aten gezellig met elkaar van lekkers dat ze zelf hadden meegenomen en een drietal klassen vulden schoenendozen met speelgoed voor kinderen in Afrika, voor het project Schoenmaatjes van Edukans. Op deze pagina krijgt u een  indruk van het feest!

Optreden van vier leerlingen tijdens het benefietdiner van de VO-raad

Vier van onze leerlingen traden op tijdens het benefietdiner voor het Rode Kruis van de VO-raad. Aandachtige toehoorders waren onder andere Prinses Margriet en Paul Rosenmöller.

Proefkoken!

Op maandag 12 september was er een generale repetitie op het Arte College. En nu eens een keer niet voor een nieuwe voorstelling, maar voor het restaurant-voor-een-dag op 26 november. Op die dag serveren onze KBL en GL leerlingen uit de bovenbouw een diner voor leden van de Lionsclub Almere die met een benefietdiner voor hooggeplaatste gasten geld gaan ophalen voor twee goede doelen. Nu was het dus oefenen om die avond zo goed mogelijk te laten verlopen. Klik hier voor enkele foto's.  

 

 

Challenge Almere

Onder werkelijk prachtige omstandigheden vond vrijdag 9 september de scholieren triatlon Almere plaats. Dit jaar deed er een recordaantal van 21 deelnemers, waaronder Daan Beelen en Wim Schönermarck, mee. Om 11.00 uur klonk het startschot voor de ruim 600 deelnemers. Met een watertemperatuur van 21 graden waren de 380 meter zwemmen een peulenschilletje. Na het zwemmen volgde een fietstocht van 18 kilometer rond het Weerwater. Als toetje kregen de deelnemers nog een rondje van 4 kilometer hardlopen voor de kiezen. De energie en bovenal het plezier spatte er van af. Voor een aantal deelnemers was dit al de 2e of 3e deelname. Gezien het aantal leerling dat na de finish heeft toegezegd volgend jaar weer deel te nemen blijkt de triatlonsport een verslavende werking te hebben. Meedoen is uiteraard belangrijker dan winnen maar ik wil hier de 7e plaats in het scholierenklassement toch niet onbenoemd laten. In een deelnemersveld van maar liefst 37 scholen is dit een prestatie van formaat. Met een welverdiend t-shirt als herinnering aan deze mooie dag ging iedereen moe maar voldaan richting huis. Foto's

De nieuwe eerstejaars zijn op school!

Vandaag hebben we de nieuwe eerstejaars leerlingen ontvangen op school. Klik hier voor enkele foto's van hun eerste stappen in het Arte College.

Opbrengst Arteweek 3

In de week van 4 juli werd de laatste Arteweek gehouden. De Arteweek werd afgesloten met de cultuurmarkt. Op deze cultuurmarkt presenteerden de leerlingen de opbrengst van de activiteiten waaraan hard is gewerkt in de Arteweek. Op het schoolplein heerste een gezellige bedrijvigheid met een gemoedelijke sfeer.

De financiële opbrengst van de cultuurmarkt komt ten goede aan het goede doel: Stichting AAP en de partnerorganisatie in Malawi (Afrika).

Graag maken we bekend dat er een fantastisch bedrag van  €1196,38 is opgehaald.

Afgelopen dinsdag heeft Karina de Wit , namens het Arte College, een gedeelte van dit bedrag aan Stichting AAP geschonken. De rest van het geld neemt zij mee naar Malawi en zal zij daar doneren aan de partnerorganisatie Lilongwe Wildlife Centre.

U kunt haar belevenissen in Malawi volgen op: karina.reislogger.nl 

                                                            

Geslaagd!

Het Arte College feliciteert alle leerlingen die geslaagd zijn!

ICT in de wolken

 

Ben jij een ICT-talent? Zit je komend schooljaar in 4 havo of 4 vwo? En wil je het vak Informatica volgen (ook als dat niet op jouw school wordt gegeven)? Of zit je komend jaar in vmbo-3 en doe je het programma T & D of wil je extra uitdaging? Of zit je nog in de onderbouw, maar ben je zeer gemotiveerd?

Dan is het project ICT in de Wolken misschien wel wat voor jou!

Opening fietstunnel Dunloppad

Op woensdag 1 juni om 08.00 uur ’s ochtends opent wethouder Frits Huis officieel de vernieuwde fietstunnel Dunloppad in het Kromslootpark bij Almere Haven. De fietstunnel, die 15 maanden dicht moest, is vanwege de verbreding van de A6 geheel vernieuwd en verlengd. Fietsers uit Almere Haven die voorheen via de, door leerlingen van het Arte COllege ontworpen, 'beste OM-weg van Nederland’ fietsten, kunnen nu weer rechtstreeks van en naar Almere Poort. Het Dunloppad gaat twee maanden eerder open dan gepland.

Battle of the Schoolbands

Vorge week vrijdag, 15 april heeft de band van leerlingen uit klas 2X, aangevuld met een leerling die komend jaar bij ons op school komt (!), de Battle of the schoolbands gewonnen!!!!

Op onze facebookpagina vind je een filmpje van de prijsuitreiking!

Loting schooljaar 2016-2017

Na een zorgvuldig traject waarin alle aanmeldingen voor het vmbo zijn besproken met de aanleverende basisscholen, hebben we vastgesteld dat we, gezien het aantal aanmeldingen, een loting zullen moeten gaan verrichten. 

Morgen, 23 maart 2016, zal bij de notaris deze loting verricht worden onder de vmbo-aanmeldingen voor het schooljaar 2016/17. De uitslag van deze loting zal schriftelijk vastgelegd worden en op donderdag 24 maart aan elke aangemelde leerling worden verstuurd. In de brief wordt ook een toelichting gegegeven op de procedure en de ontstane wachtlijst. Voor de uitgelote leerlingen garandeert de ASG overigens plaatsing bij een van de andere ASG-scholen voor voortgezet onderwijs.

De leerlingen die ingeloot worden en dus wel een plaats toebedeeld krijgen, krijgen dus ook een brief.

Voor de havo/vwo-aanmeldingen is geen sprake van loting, zoals eerder al bekend. 

Aanmeldingen schooljaar 2016-2017

Het aantal aanmeldingen voor leerjaar 1 is bekend. Er hebben zich in totaal voor het vmbo 106 leerlingen aangemeld en daar zijn we erg blij mee. 
Zoals bekend hanteren we voor de kbl/tl echter een maximum aantal leerlingen van 96 dat toegelaten kan worden.  Omdat er in een aantal gevallen nog onduidelijkheid is over de adviezen, kunnen we nu nog geen exacte cijfers geven over het aantal leerlingen dat zich voor het vmbo heeft aangemeld. Zoals het er nu naar uitziet hebben zich te veel leerlingen aangemeld en dat betekent dat we in het vmbo moeten loten. 

Meesterproef havo 5 en vwo 6

Onder aan de pagina staat een verslag van Omroep Flevoland over de afsluitende Meesterproef van havo 5 en vwo 6 leerlingen op maandag 23 februari. Alle leerlingen hebben in hun eindexamenjaar toegwerkt naar een eindpresentatie op een van de gebieden beeldende kunst, drama of muziek.

Filmpje Parade Arteweek 3

Het vorige schooljaar sloten we af met een geweldige parade door Almere Poort in Arteweek 3. Bekijk hier een enthousiast filmpje!

Arteweek 3 in het PoortNieuws

Het PoortNieuws, het periodiek met allerlei wetenswaardigheden over Almere Poort, besteedde groot aandacht aan Arteweek 3. Lees hier het artikel.