Nieuws

Arteproductie 2019

 

Herdenking bij het Lancastermonument, 1 mei

 

Op 1 mei vindt er voor de tweede keer een herdenking plaats bij het Lancastermonument in Almere. Vorig jaar heb ik als geschiedenisdocent van het Arte College in Almere het initiatief genomen om jaarlijks op 1 mei stil te staan bij het tragische lot dat de bemanning van de hier gecrashte Engelse lancasterbommenwerper ten deel viel.

Promotiefilmpje Meesterproef 5h/6v

In de Arteweek presenteren de examenleerlingen hun Meesterproef. Hierin laten de leerlingen zien wat ze geleerd hebben en welke ontwikkeling ze hebben doorgemaakt op het Arte College bij hun favoriete kunstvak.

Klik op de foto en zie het promotiefilmpje dat gemaakt is voor de meesterproef 5h/6v!

Arte Adventure

Heb je altijd willen weten hoe het is om leerpleinonderwijs te krijgen?
Dat kun je bij ons te weten komen! In januari en februari organiseren wij meeloop-middagen waarop leerlingen die geïntereseerd zijn in het Arte College, de school in bedrijf zien. Deze meeloop-middagen zijn bedoeld voor leerlingen die op dit moment in groep 8 zitten.
Gouden gezonde kantine in het Arte College!

Afgelopen maand is de kantine van het Arte College door het Voedingscentrum uitgeroepen tot een GOUDEN gezonde kantine!  We zijn er erg trots op en feliciteren de leerlingen uit 3
en 4 KBL en Anoesjka, onze facilitair medewerkster, van harte met het behaalde
resultaat. Dus als je je brood eens vergeten bent, loop dan met een gerust hart
een langs de gezonde kantine!

Presentatie voor minister van Engelshoven

Minister Van Engelshoven bracht op 8 november een werkbezoek aan Almere in het kader van cultuurbeleid. Ze bezocht o.a. het theatergezelschap de Bonte Hond, nam deel aan panelgesprekken over cultuureducatie en talentontwikkeling en ging in gesprek met de rector van Arte College, Hubert Roza.

De minister verwoordde het als volgt: "Cultuur begint met wat het doet met een mens. Het is belangrijk dat dit van jongs af aan wordt meegegeven. Daarom hecht ik zo’n belang aan cultuureducatie."

Een uitwerking van het belang dat het Arte College hecht aan cultuureducatie is de samenwerking die we hebben met theatergezelschap de Bonte Hond, onder ander in het project  A new history. Dit is een interdisciplinair project waarbij de leerlingen onderzoek doen naar cultureel erfgoed en in het bijzonder hun eigen culturele erfgoed. Ze gaan de wijk in, op zoek naar verhalen en inspiratie voor hun eigen kunstwerk. Ze maken een ontwerp voor een levensgroot kunstwerk dat in de wijk komt te staan. Zo maken de leerlingen hun eigen geschiedenis voor de nieuwe wijk Almere Poort.

Over dit project gaf drama docente Door Heijne, samen met 2 leerlingen, Arrow Postma en Zoureena Pika, een boeiende presentatie voor de minister. 

 

Team LO in het vakblad voor gymdocenten

Veel mensen kennen het Arte College van het kunst- en cultuurprofiel en alle activiteiten op dat gebied, maar we hebben ook een heel actieve sectie Lichamelijke opvoeding! Dat blijkt wel uit het feit dat hun manier van werken onlangs breed werd belicht in het vakblad voor gymdocenten. Voor wie meer wil weten over digitale ondersteuning in de gymles, lees hier het artikel!

Impressie Arteweek 1 2018

 


Onze eerste Arteweek zit er alweer op. Om een indruk te krijgen wat de leerlingen hebben gemaakt klik hier.

Verslag van het kamp deel 2


Tijdens de sportdag woensdagmiddag werden we gezegend met geweldig weer! De eerste dag zijn we meteen flink sportief begonnen met de waterestafette, flessentrefbal, basketbal, kwallenballen, handboogschieten en de blindenproef. 

Ondanks de korte nacht, zit de sfeer er goed in! We worden vandaag getrakteerd op een enorme inzet en prachtige prestaties van onze leerlingen. De dansdocent laat ze weer alle hoeken van de eetzaal zien. Bij het circus worden veel balletjes in de lucht gehouden. De stop-motion filmpjes zijn weer van hoog niveau en zullen getoond worden tijdens de bonte avond. In de tipi-tent verzinnen ze de gekste manieren om willekeurige voorwerpen aan de man te brengen tijdens theatersport.

We verheugen ons op een spetterend afsluiten vanavond. Morgen ontbijten we nog samen en dan vertrekken we alweer naar het thuisfront. De verwachte aankomsttijd is gewijzigd naar 13:00 uur. 

Namens de kampstaf,
 

Daan Beelen en Bjorn Verheul 

Voor foto's, klik op lees meer.

Verslag van het kamp!


Na het vertrek bij het Arte college kwamen we erachter dat ouders goed voor hun kinderen hadden gezorgd. De bakken snoep en koekjes kwamen tevoorschijn en dit maakte voor veel leerlingen de busrit zeer aangenaam. Die energie hadden ze zeker nodig tijdens de sportdag maandagmiddag met de waterestafette, flessentrefbal, kwalleballen, handboogschieten en blindenproef. Daarnaast hebben we in Ossendrecht een groot speelbos waarbij je in de vrije tijd veel leuke activiteiten kan doen. Het springkussen en de ballenbak zijn zeer populair. 

In de avond was er een keuzeprogramma tussen spelletjes in de eetzaal, een avondwandeling door het bos en weerwolven in de discobunker. 

Op het moment van schrijven is de eerste workshopronde net afgerond. De leerlingen kunnen kiezen uit de workshops: Dans, theatersport, stop-motion en circus. De sfeer zit er goed in en we kijken uit naar de bonte avond/open podium.

Woensdagochtend zullen we omstreeks 12 uur een verwachte aankomsttijd melden. 

Namens de kampstaf,

Daan Beelen en Björn Verheul 

   

Videoverslag van Arteweek 3

We zijn weer begonnen!

 

Geslaagd!!

Wil je weten wie er allemaal geslaagd zijn op het Arte College?

Lees dan verder!

Uitslag examens woensdag 13 juni

Aanstaande woensdag zal de uitslag van de examens bekend zijn. We stellen de uitslag in de ochtend vast en vergaderen daar aan het begin van de middag over. Vervolgens zullen de mentoren/coaches hun leerlingen op de hoogte brengen van de uitslag. Dat gaat volgens het onderstaande schema. Vervolgens nodigen we de leerlingen uit om afhankelijk van het resultaat op school te komen. Zie ook hieronder.

Succes met afwachten in spanning!

Vanaf 14.00 uur : Mentoren/coaches vmbo  bellen hun leerlingen.

Vanaf 15.00 uur: Coaches havo/vwo bellen hun leerlingen.

15.00 uur: De gezakte leerlingen uit het vmbo komen op school voor hun cijferlijst en evt. afspraken over herkansingen (leerplein 2/3).

16.00 uur: De gezakte leerlingen uit het havo/vwo komen op school voor hun cijferlijst en evt. afspraken over herkansingen (leerplein 2/3).

17.00 uur: De geslaagde leerlingen komen op school voor hun cijferlijst een een felicitatie (leerplein 1)!

Quint wint!

Zondag 15 april werd in Corrosia de voorronde van Kunstbende Flevoland gehouden. Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie cultuurmakers. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar worden door middel van een talentontwikkelingsprogramma gestimuleerd hun creatieve krachten te ontwikkelen en te presenteren.

In deze regionale voorronde waren zo’n 50 acts te bewonderen in verschillende disciplines. De juryleden verkozen Quint (5havo) in de categorie Film tot winnaar! 

De (uiteindelijk) zeven finalisten wonnen de felbegeerde Spotlight en krijgen in aanloop naar de finale o.a. een weekend vol inspirerende masterclasses en een coaching traject op maat. Onder begeleiding van een professionele coach leren de finalisten hun presentaties aan te scherpen en worden ze klaargestoomd voor de landelijke finale op zaterdag 30 juni 2018 in de Westergasfabriek, Amsterdam.

De eindexamens zijn begonnen!

 

 

Kaylee in de finale van The Voice Kids!

Kaylee uit 4TL heeft afgelopen vrijdag na een zeer spannende sing-off de finale van The Voice Kids gehaald. Ze doet voor de tweede keer mee aan het programma en staat nu voor twee zeer belangrijke momenten in haar leven: zingen in de finale van een van de populairste talentenshows én examen doen!

Maar liefst 16 talentvolle jongens en meisjes zetten hun beste beentje voor in de hoop hun coach te overtuigen met hem of haar naar de finale te gaan. 
Kaylee wordt gecoacht door Douwe Bob. Na haar performance was hij al zeer complimenteus: “Je bent zo steady, ik zou je zo meenemen op tour, en dat ga ik doen ook!”
Uiteindelijk koos hij ook voor Kaylee, omdat voor hem het beste voelde.

Over een week weten we of Kaylee zichzelf winnaar van dit seizoen van The Voice Kids mag noemen. Allemaal meestemmen!

De finale wordt vrijdag 20 april uitgezonden op RTL 4, vanaf 20.30 uur.

Muziekexamen vmbo

Op 27 maart deden 14 leerlingen uit 4 vmbo-TL hun praktische examen muziek. Zij speelden voor een geïnteresseerd en enthousiast publiek bestaande en eigen geschreven werken. De externe beoordelaars becijferden de prestaties als ruim voldoende en hadden veel lof voor het niveau waarop deze leerlingen hun examenvak uitoefenden.

Meeloopdag 3HV op Windesheim

Onze leerlingen krijgen les op MBO Almere

Ze krijgen ICT-praktijkles die op het Arte niet aangeboden kan worden. Bovendien wordt de overgang van Voortgezet Onderwijs naar MBO makkelijker gemaakt!

 

 

Arteweek 1-In the spotlight

In Arteweek 1 lopen de leerlingen van klas 4 havo/vwo een beroepsoriënterende stage. Leerzaam en leuk! Lees hier het verhaal van Jens.

Arteweek 1

Dagelijkse foto-updates over Arteweek 1 vindt u op de Facebookpagina van het Arte College!

Stage bij AvroTros
In het weekend van 9 en 10 september liepen de leerlingen van leerjaar 4 beroepsgericht stage bij de openstudiodagen van de avro/tros. 
Na een briefing en een rondleiding bij EenVandaag, gingen de leerlingen aan de slag bij de verschillende stands. Kijk voor meer foto's in het fotoboek!

Arte bij KIDD+

Voordat we de zomer ingingen bezochten we met 95 leerlingen KIDD+. Dit is de variant voor het vmbo van het programma Kunst is Dichterbij Dan je Denkt. Een week lang werkten onze leerlingen op locatie bij KAF, poppodium de Meester en BonteHond. Ze leerden alle facetten van de Almeerse culturele sector kennen; voor én achter de schermen. De KIDD+ Arte Week werd afgesloten met een eindpresentatie in de Middenzaal van KAF. Bekijk de video voor een impressie.

We zijn weer begonnen!

 

Vanaf 7 september draait het normale rooster. Informatie over roosterwijzigingen is te vinden via de button ROOSTERS INZIEN in het linkermenu.

Arteweek 3

Het schooljaar is geweldig afgesloten met Arteweek 3. Naast het fotoboek Arteweek 3 onder het tabblad foto's, vind je hier de brochure die over de Arteweek is gemaakt. Veel plezier!

Armoededebat met leerlingen uit 3hv

Afgelopen donderdag sloten de leerlingen uit 3hv een project over Armoede in Almere af met een heus debat in de raadszaal van het Almeerse stadhuis. In aanwezigheid van wethouder Frroukje de Jonge en raadslid Jerzy Soetekouw, werden presentaties gegegeven en werd tot slot fel gedebatteerd. Foto's vindt u onder het tabblad Fotoboeken, en Almere Deze Week schreef een verslag op de website en maakte een filmpje!

Artanen in de spotlights

Op woensdagavond 14 juni 2017 zendt de EO het prgramma Jij&ik voor War Child uit. Tijdens deze avond krijgen ouders en kinderen (7 t/m 16 jaar) de kans om voor 1 keer al zingend te stralen op een groot podium. Met 'Jij&Ik' wordt getoond hoe belangrijk de band tussen ouders en kinderen is. In oorlog zijn kinderen vaak verward en bang. Juist dan hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig. Het liefst van hun ouders. Samen muziek maken en zingen verbindt. 

De deelnemers zijn de afgelopen tijd geselecteerd uit een groot aantal inzendingen. Een van de winnende koppels bestaat uit Teun uit HV3A en zijn vader! Hier zie je op welke manier Marco Borsato hen verrastte op het Arte College! Bij lees meer zie je het liedje waarmee ze uitgekozen zijn.                          

                                                      

Artanen in de spotlights

Jahmil uit K3A maakt furore als rapper Leafs. Bekijk hieronder de video van het nummer Alright van zijn EP Feals!

Open Podium zeer geslaagd!

Op woensdag 29 maart traden weer veel Arte-talenten op op het Open Podium. Het was een zeer geslaagde avond waar zowel artiesten, publiek als organisatie met een tevreden gevoel op terugkijken. Enkele foto's vind je in het fotoboek.

 

Battle of the schoolbands

Op 7 april vindt weer The Battle of the Schoolbands plaats. Traditiegetrouw speelt er op die avond ook weer een band met leerlingen van het Arte College mee. Klik hier voor de flyer met alle informatie!

Aanmeldingen schooljaar 2017-2018

In ons inschrijvingsbeleid hebben wij opgenomen om op 1 maart melding te maken op onze website van het aantal aanmeldingen in verband met een eventuele loting op het vmbo. We zijn blij te kunnen mededelen dat het aantal aanmeldingen zodanig is dat we ons gewenste aantal klassen kunnen vullen zonder dat we daarvoor hoeven te loten. In de komende periode zullen we alle aanmeldingen beoordelen en eind maart zullen we alle aangemelde leelringen gaan berichten over een eventuele inschrijving.

Meesterproeven in de Arteweek

       4KBL

Atheneum op het Arte College

Het Arte College staat bekend om het kunst- en cultuurprofiel. Op onze Open Dagen krijgen we van ouders vaak de vraag op welke manier wij vwo-leerlingen bedienen binnen het profiel. Om recht te doen aan de wensen van vwo-leerlingen hebben we als school onderzocht welke mogelijkheden we hiertoe hebben.
Het resultaat van dit onderzoek is dat wij per schooljaar 2017-2018 zullen starten met een atheneum

Restaurant voor één dag

Op 26 november 2016 organiseerde de Lions Club Almere een benefietdiner onder de noemer: Restaurant voor één dag. De Lions Club zocht voor de organisatie van het diner de samenwerking met onze school, het Arte College. Onze leerlingen uit 4KBL en enkele uit 3HV verzorgden in samenwerking met leden van de Lions Club de gehele avond: er werd een geweldig 6 gangendiner gekookt, leerlingen serveerden en verzorgden de aankleding en de muziek. Dit diner werd gehouden op de 28e verdieping van het WTC in Almere. Na afloop sprak de burgemeester Weerwind van Almere de leerlingen toe.

Sinterklaas op het Arte College

Vandaag vierden we Sinterklaas op het Arte College. De SInt kwam zelf ook nog langs bij de examenklassen. De andere klassen organiseerden zelf hun activiteit op het leerplein: sommige klassen vierden het met surprises en gedichten, andere klassen deden het Sinterklaasspel. Weer andere klassen aten gezellig met elkaar van lekkers dat ze zelf hadden meegenomen en een drietal klassen vulden schoenendozen met speelgoed voor kinderen in Afrika, voor het project Schoenmaatjes van Edukans. Op deze pagina krijgt u een  indruk van het feest!

Optreden van vier leerlingen tijdens het benefietdiner van de VO-raad

Vier van onze leerlingen traden op tijdens het benefietdiner voor het Rode Kruis van de VO-raad. Aandachtige toehoorders waren onder andere Prinses Margriet en Paul Rosenmöller.

Proefkoken!

Op maandag 12 september was er een generale repetitie op het Arte College. En nu eens een keer niet voor een nieuwe voorstelling, maar voor het restaurant-voor-een-dag op 26 november. Op die dag serveren onze KBL en GL leerlingen uit de bovenbouw een diner voor leden van de Lionsclub Almere die met een benefietdiner voor hooggeplaatste gasten geld gaan ophalen voor twee goede doelen. Nu was het dus oefenen om die avond zo goed mogelijk te laten verlopen. Klik hier voor enkele foto's.  

 

 

Challenge Almere

Onder werkelijk prachtige omstandigheden vond vrijdag 9 september de scholieren triatlon Almere plaats. Dit jaar deed er een recordaantal van 21 deelnemers, waaronder Daan Beelen en Wim Schönermarck, mee. Om 11.00 uur klonk het startschot voor de ruim 600 deelnemers. Met een watertemperatuur van 21 graden waren de 380 meter zwemmen een peulenschilletje. Na het zwemmen volgde een fietstocht van 18 kilometer rond het Weerwater. Als toetje kregen de deelnemers nog een rondje van 4 kilometer hardlopen voor de kiezen. De energie en bovenal het plezier spatte er van af. Voor een aantal deelnemers was dit al de 2e of 3e deelname. Gezien het aantal leerling dat na de finish heeft toegezegd volgend jaar weer deel te nemen blijkt de triatlonsport een verslavende werking te hebben. Meedoen is uiteraard belangrijker dan winnen maar ik wil hier de 7e plaats in het scholierenklassement toch niet onbenoemd laten. In een deelnemersveld van maar liefst 37 scholen is dit een prestatie van formaat. Met een welverdiend t-shirt als herinnering aan deze mooie dag ging iedereen moe maar voldaan richting huis. Foto's

De nieuwe eerstejaars zijn op school!

Vandaag hebben we de nieuwe eerstejaars leerlingen ontvangen op school. Klik hier voor enkele foto's van hun eerste stappen in het Arte College.

Opbrengst Arteweek 3

In de week van 4 juli werd de laatste Arteweek gehouden. De Arteweek werd afgesloten met de cultuurmarkt. Op deze cultuurmarkt presenteerden de leerlingen de opbrengst van de activiteiten waaraan hard is gewerkt in de Arteweek. Op het schoolplein heerste een gezellige bedrijvigheid met een gemoedelijke sfeer.

De financiële opbrengst van de cultuurmarkt komt ten goede aan het goede doel: Stichting AAP en de partnerorganisatie in Malawi (Afrika).

Graag maken we bekend dat er een fantastisch bedrag van  €1196,38 is opgehaald.

Afgelopen dinsdag heeft Karina de Wit , namens het Arte College, een gedeelte van dit bedrag aan Stichting AAP geschonken. De rest van het geld neemt zij mee naar Malawi en zal zij daar doneren aan de partnerorganisatie Lilongwe Wildlife Centre.

U kunt haar belevenissen in Malawi volgen op: karina.reislogger.nl 

                                                            

Geslaagd!

Het Arte College feliciteert alle leerlingen die geslaagd zijn!

ICT in de wolken

 

Ben jij een ICT-talent? Zit je komend schooljaar in 4 havo of 4 vwo? En wil je het vak Informatica volgen (ook als dat niet op jouw school wordt gegeven)? Of zit je komend jaar in vmbo-3 en doe je het programma T & D of wil je extra uitdaging? Of zit je nog in de onderbouw, maar ben je zeer gemotiveerd?

Dan is het project ICT in de Wolken misschien wel wat voor jou!

Opening fietstunnel Dunloppad

Op woensdag 1 juni om 08.00 uur ’s ochtends opent wethouder Frits Huis officieel de vernieuwde fietstunnel Dunloppad in het Kromslootpark bij Almere Haven. De fietstunnel, die 15 maanden dicht moest, is vanwege de verbreding van de A6 geheel vernieuwd en verlengd. Fietsers uit Almere Haven die voorheen via de, door leerlingen van het Arte COllege ontworpen, 'beste OM-weg van Nederland’ fietsten, kunnen nu weer rechtstreeks van en naar Almere Poort. Het Dunloppad gaat twee maanden eerder open dan gepland.

Battle of the Schoolbands

Vorge week vrijdag, 15 april heeft de band van leerlingen uit klas 2X, aangevuld met een leerling die komend jaar bij ons op school komt (!), de Battle of the schoolbands gewonnen!!!!

Op onze facebookpagina vind je een filmpje van de prijsuitreiking!

Loting schooljaar 2016-2017

Na een zorgvuldig traject waarin alle aanmeldingen voor het vmbo zijn besproken met de aanleverende basisscholen, hebben we vastgesteld dat we, gezien het aantal aanmeldingen, een loting zullen moeten gaan verrichten. 

Morgen, 23 maart 2016, zal bij de notaris deze loting verricht worden onder de vmbo-aanmeldingen voor het schooljaar 2016/17. De uitslag van deze loting zal schriftelijk vastgelegd worden en op donderdag 24 maart aan elke aangemelde leerling worden verstuurd. In de brief wordt ook een toelichting gegegeven op de procedure en de ontstane wachtlijst. Voor de uitgelote leerlingen garandeert de ASG overigens plaatsing bij een van de andere ASG-scholen voor voortgezet onderwijs.

De leerlingen die ingeloot worden en dus wel een plaats toebedeeld krijgen, krijgen dus ook een brief.

Voor de havo/vwo-aanmeldingen is geen sprake van loting, zoals eerder al bekend. 

Aanmeldingen schooljaar 2016-2017

Het aantal aanmeldingen voor leerjaar 1 is bekend. Er hebben zich in totaal voor het vmbo 106 leerlingen aangemeld en daar zijn we erg blij mee. 
Zoals bekend hanteren we voor de kbl/tl echter een maximum aantal leerlingen van 96 dat toegelaten kan worden.  Omdat er in een aantal gevallen nog onduidelijkheid is over de adviezen, kunnen we nu nog geen exacte cijfers geven over het aantal leerlingen dat zich voor het vmbo heeft aangemeld. Zoals het er nu naar uitziet hebben zich te veel leerlingen aangemeld en dat betekent dat we in het vmbo moeten loten. 

Meesterproef havo 5 en vwo 6

Onder aan de pagina staat een verslag van Omroep Flevoland over de afsluitende Meesterproef van havo 5 en vwo 6 leerlingen op maandag 23 februari. Alle leerlingen hebben in hun eindexamenjaar toegwerkt naar een eindpresentatie op een van de gebieden beeldende kunst, drama of muziek.

Filmpje Parade Arteweek 3

Het vorige schooljaar sloten we af met een geweldige parade door Almere Poort in Arteweek 3. Bekijk hier een enthousiast filmpje!

Arteweek 3 in het PoortNieuws

Het PoortNieuws, het periodiek met allerlei wetenswaardigheden over Almere Poort, besteedde groot aandacht aan Arteweek 3. Lees hier het artikel.