Op het Arte College is voor iedere leerling wel iets te halen, mits je minimaal een kbl-advies van de basisschool hebt. Ben je geïnteresseerd in technische zaken, dienstverlening of commercie, wil je graag juist veel theoretische zaken leren en aan uitdagende complexe onderzoeksopdrachten werken of wil jij je theatertalent ontwikkelen? In al deze gevallen kun je terecht op het Arte College. Het is een misverstand om te denken, dat in de lessen alles om "op het toneel staan" draait.
In het vmbo-kbl kies je uit de afdeling Media, Vormgeving en ICT (inclusief licht en geluid) of het intersectorale programma theatervormgeving/dienstverlening en producten. In de vmbo-tl kies je naast de zes theorievakken een zevende vak uit de kunstvakken.
In het havo/vwo kies je in de bovenbouw de gewone profielen. Op het het Arte kun je daarbij als creatief vak in ieder geval drama als examenvak kiezen.
Ook kun je in de vrije ruimte modules uit alle theatergerelateerde vakken kiezen, die in de school gegeven worden, zoals multimedia.