Eigenzinnig, creatief en uitdagend

Welkom op de homepage van het Arte College in Almere-Poort.
 

Het Arte College is een school voor leerlingen op de niveaus vwo, havo, theoretische, gemengde en en kaderberoepsgerichte leerweg, die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen.

 

Lees hier verder.

 

 

 


Nieuws

Aanmelden informatie-avond 29 november

Ook zo benieuwd naar het Arte College? Kom dan onze informatieavond op 29 november bezoeken! Op deze avond wordt u als ouder geinformeerd over de school, de visie op modern onderwijs en de uitwerking daarvan in de dagelijkse praktijk. Uw kind(eren) maken op deze avond kennis met de school door het volgen van twee minilesjes.

Om de organisatie van de avond in goede banen te leiden, is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt voor een van de drie rondes. Dat kan hier. We hopen u te mogen begroeten!


Arteweek 1-In the spotlight

In Arteweek 1 lopen de leerlingen van klas 4 havo/vwo een beroepsoriënterende stage. Leerzaam en leuk! Lees hier het verhaal van Jens.


Arteweek 1

Dagelijkse foto-updates over Arteweek 1 vindt u op de Facebookpagina van het Arte College!


Stage bij AvroTros

In het weekend van 9 en 10 september liepen de leerlingen van leerjaar 4 beroepsgericht stage bij de openstudiodagen van de avro/tros. 
Na een briefing en een rondleiding bij EenVandaag, gingen de leerlingen aan de slag bij de verschillende stands. Kijk voor meer foto's in het fotoboek!


Arte bij KIDD+

Voordat we de zomer ingingen bezochten we met 95 leerlingen KIDD+. Dit is de variant voor het vmbo van het programma Kunst is Dichterbij Dan je Denkt. Een week lang werkten onze leerlingen op locatie bij KAF, poppodium de Meester en BonteHond. Ze leerden alle facetten van de Almeerse culturele sector kennen; voor én achter de schermen. De KIDD+ Arte Week werd afgesloten met een eindpresentatie in de Middenzaal van KAF. Bekijk de video voor een impressie.


 

Promo Arte College

Milan Versterre maakte voor zijn stage in havo 4 deze geweldige promo!

Agenda